A kasse viste sig at være mit sikkerhedsnet

Sidste år var firmaet, hvor jeg tjente mine penge nødsaget til at fyre de fleste ansatte. Jeg stod af den grund pludselig uden fast arbejde.

Det hele var helt vildt uoverkommeligt. Jeg har ikke stået uden stabilt arbejde. Heldigvis har jeg siden jeg begyndte at arbejde betalt til a-kasse. Det blev min overlevelse, da jeg uden varsel blev jobsøgende.

Jeg har nogen gange spekuleret på, at det var formålsløst at betale til en arbejdsløsheds-kasse. Jeg har jo aldrig været
arbejdsløs før i tiden, men gudskelov var jeg begavet nok til at fortsætte med at være medlem.

Da jeg uden forvarsel var uden arbejde var medlemskabet uden tvivl en stor hjælp.

Arbejdsløsheds-kassen hjalp med at få vished om det med økonomi og alt det formelle, og de var behjælpelige med at søge efter splinternye jobs, forfattejobansøgninger og CV’er. Det var reelt set nogenlunde overskueligt.

Der er få jobs i mit arbejdsområde. På baggrund af det var jeg forberedt på, at jeg ville være ledig i et stykke tid. Økonomisk ville det blive benhårdt, men det kunne godt lykkes. Jeg havde krav på dagpenge som meldt ind i en arbejdsløsheds-kasse. På den måde var jeg tilsikret pengemæssigt. Arbejdsløshedsdagpenge er ikke magen til en høj løn, men jeg har råd til huset, og jeg går ikke sulten i seng. Det er det essentielle for mig, og det er jeg meget lettet over.

Der findes jo flere a-kasser, og det vigtigste for mig er, at den jeg er medlem af er væsentligt for mit fagområde. Arbejdsløshedskassen skal endvidere fremstå til at stole på. Heldigvis følte jeg mig i gode hænder.

Jeg blev indkaldt til et par faste besøg hos min a-kasse, og der var endvidere lejlighed til at booke sig ind til diverse seminarer, som gjorde mig en del mere oplyst om for eksempel dagpengeudbetaling.

For nogle måneder siden blev jeg kontaktet af ASE A-kasse – som fortalte, at a kassen havde et muligt arbejde til mig. Jeg var begejstret.

Nogle dage efter var jeg til afklaringssamtale hos min kommende arbejdsgiver. Det gik i en god tone, og kort tid efter kontaktede de mig om, at jeg havde fået jobbet.

Jeg nåede at gå ledig lidt under et år, og det er en lettelse, at jeg i dag kan gå på arbejde. Jeg er taknemmelig for mine nye arbejdsopgaver.
Det er en byrde at være arbejdsledig, og det er væsentligt betydningsfuldt at blive tilbudt den mest kompetente guidning.

Jeg følte mig aldrig på bar bund af min arbejdsløshedskasse.
At kunne få arbejdsløshedsdagpenge som en del af en arbejdsløshedskasse var uden tvivl min redning økonomisk. Af den årsag var jeg sikret pengemæssigt, og jeg var aldrig nødsaget til at afskaffe de ting, der har stor betydning for mig.